MAVİ BİLYEDEN UZAYA-GÜNEŞ e-Twinning Projesi

Okulumuz Matematik Öğretmeni Hatice SABANCI tarafından yürütülen MAVİ BİLYEDEN UZAYA-GÜNEŞ e-Twinning Projesinde 9 okul 10 öğretmen ve 50 öğrenci yer almıştır;

Türkiye'nin uzay politikaları alanındaki 10 yıllık vizyon, strateji, hedef ve projelerinin belirlendiği Milli Uzay Programı Şubat 2021'de açıklanmıştır. Bu programın 10 stratejik hedefinden biri olan Uzay Farkındalığı kapsamında çocukların ve gençlerin uzaya ilgisini yükselterek, bu alanda meslek seçmeye teşvik etmek, eğitimcileri gerekli bilgilerle donatmak hedeflenmektedir.

Projemiz, Ağustos 2021'de Bursa'da gerçekleştirilen ve Türkiye'nin farklı illerinden 60 katılımcı öğretmenin astronomi, uzay ve havacılık alanlarında eğitim aldığı TÜBİTAK 4004 Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya projesinin yaygın etkisini arttırmak için kurulmuştur. Bu projede yer alan 60 katılımcı öğretmenden bazıları projemizde yer almaktadır. Öğrencilerin astronomi, uzay ve havacılık alanlarına merak ve ilgisini uyandırmak; çeşitli etkinliklerle yaparak yaşayarak keşfetmelerine olanak sağlamak; gökmenlerin yetişmesine vesile olmak projemizin en temel amacıdır.

22-04-202222-04-202222-04-2022

Yayın: 22.04.2022 - Güncelleme: 22.04.2022 12:21 - Görüntülenme: 195